Ny slipmaskin

Vi har nyligen investerat i en ny slipmaskin för verktygskomponenter, såsom stansar och kärnor. Valet av maskin landade i en MX5 Linear ifrån den Australienska maskintillverkaren ANCA. En investering som ger såväl ökad kapacitet som nya möjligheter när det kommer till tillverkning av profilstansar och specialslipningar.

ANCA MX5

ANCA MX5 är en verktygsslip speciellt utformad för att möta behoven hos komponentproducenter som söker maximal produktion samtidigt som den förblir flexibel efter kundens krav. Maskinen inkluderar ny teknik med cylindriska linjärmotorer som gör det möjligt för oss att uppnå ännu högre nivåer av noggrannhet och prestanda. MX5 har bevisats på marknaden att ge överlägsen prestanda i dagens produktionsmiljö, något som är av betydande vikt för oss.

Avancerade profiler

ANCA har utvecklat MX5 med höga volymer i åtanke samtidigt som de inte tummat på flexibilitet och möjligheterna att göra snabba ställ och byten. Det gör att ingen stansorder är för stor eller för liten för oss och vi kan hantera en större mängd blandade profiler än tidigare. I vår nya maskin klarar vi fortfarande att göra rundslipningar och profiler, men nu även mer avancerade profiler. 

Snabbfakta

• MX5 Linear använder ANCA LinX linjärmotorer för rörelse i både X- och Y-led

• 36 kW (42 HP) maxeffekt på spindeln

• Kompakt, mångsidig maskin med kraft och styrka

• Gör sig bäst vid slipning av verktyg upp till 16mm men klarar betydligt större än så.